MediYoga 

MediYoga Instruktør

Jeg er blitt opplært til MediYoga Instruktør i tidsrommet januar-juni 2014. 

En MediYoga Instruktør har medisinsk grunnkompetanse og kan grunnlaget i MediYoga for å instruere og lære fra seg.

Gjennom utdanningen har jeg nå tilgang til tre forskjellige verktøykasser som inneholder forskjellige puste- og yogaøvelser samt meditasjoner.

Samtlige er godt utprøvd innen svensk helsevesen.

Jeg har lært å instruere enkle, utprøvde yogiske verktøy for egenbehandling til klienter og kursdeltakere, slik at de i sin tur kan påvirke situasjonen sin og starte på en forandring mot økt helse og velvære.

Teknikkene som inngår i utdannelsen har blitt testet i mange studier, i samarbeid med det svenske helsevesenet siden 1997.

Utdannelsen har gått over en termin og omfatter seks hele dager fordelt på seks ganger med 3-4 ukers mellomrom.

Mellom disse dagene har det vært praktiske hjemmeoppgaver.

Den praktiske opplevelsen er like viktig som den teoretiske.

80 timer er teoretisk hjemmestudier, egentrening og eget arbeid med å trene som instruktør.

Opplæringen omfatter mye praktisk arbeid og bygger på at man selv trener yoga daglig, samt arbeider selvstendig med å instruere, egne klienter, venner eller kollegaer.

Etter gjennomført utdannelse mottok jeg et diplom fra MediYoga International.

Kravet er fullt oppmøte på all planlagt studietid samt ha gjennomført og fått godkjent på hjemmeoppgaver.

Jeg er også instruktør i MediYoga i fortsettelsesprogrammene. Fortsettelsespakkene er tre frittstående fortsettelsesprogrammer til de tre startpakkene. samtlige programmer har som formål å skape fullstendig balanse. 

Jeg er coach i MediYoga ved stress og utbrenthet,

og jeg har fordypet meg i temaene avspenning, søvn og traumer.

Selv har jeg praktisert MediYoga siden 31.01.2014, og kjenner den gode effekten. EN GAVE FOR GOD HELSE!

MediYoga er en terapeutisk yogaform. MediYoga er grunnlagt og utviklet av Gøran Boll på MediYoga Instituttet i Stockholm. MediYoga har sin opprinnelse i klassisk Kundaliniyoga, og begynte å ta form allerede i 1998, da det første samarbeidet med Karolinska Instituttet startet. Det gjennomføres mange forskjellige studier i MediYoga og dens virkninger på forskjellige pasientgrupper og helseproblemer generelt. 

MediYoga er siden 2004 et av de mest etablerte rehabiliteringsalternativene for langtidssykmeldte i Astra Zeneca (legemiddelfirma).

MediYoga jobber med at det skal bli en naturlig del av samfunnet, i hverdagen, på skolen, på jobb, i helsevesenet, osv. Det utvikles utdanningsprogrammer gjennom forskning, samt progukter og tjenester, for at MediYoga skal være lett tilgjengelig, og være til nytte - midt i vår travle hverdag.

Denne yogaformen blir mer og mer populær. Det blir utdannet hvert år et hundretalls instruktører og yogaterapeuter rundt omkring i Norge og Sverige. Alle som instruerer i MediYoga har en medisinsk kompetanse og forstår yogaens effekter ut fra et medisinsk perspektiv.

Jeg holder kurs i MediYoga i Trondheim, Lundamo, Laurgårdseter Fjellstue (Rondane), Kreta.

Jeg praktiserer yoga regelmessig selv, og kjenner den gode effekten. Gir dyp indre ro og fysisk smidigheten.

BALANSE - ENERGI - VELVÆRE